menu

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες στο Καρπενήσι

Τα ποτάμια της περιοχής θεωρούνται από τα καλύτερα της Ευρώπης για Canoe, Kayak και Rafting. Διαθέτουν σημεία με κάθε βαθμό δυσκολίας, από απλή πλεύση για αρχάριους, μέχρι συναρπαστικούς καταρράχτες για λάτρεις τις αδρεναλίνης.

 

Αν σας αρέσει η αυτοκίνηση 4Χ4, εδώ θα βρείτε την ιδανική πίστα! Πανέμορφες διαδρομές σε μικρούς χωμάτινους δρόμους η σε απάτητα οροπέδια, δίπλα από κελαρυστά ρυάκια, ανάμεσα από αιωνόβια πλατάνια. Το ίδιο απολαύστική είναι και η αυθεντική… αυτοκίνηση με mountain bike. Αν πάλι προτιμάτε… εναέριες διαδρομές, υπάρχουν ιδανικά σημεία για αιωροπτέρηση, parapente κλπ. 

Αξεπέραστη εμπειρία είναι η περιήγηση με άλογα. Ακόμα και αν δεν ξέρετε ιππασία, μπορείτε να νοιώσετε αυτό το υπέροχο συναίσθημα συμμετέχοντας στις – μικρές ή μεγάλες – πορείες που οργανώνονται από φάρμα αλόγων με έμπειρο οδηγό.

Βέβαια, η δραστηριότητα που προτιμούν οι περισσότεροι επισκέπτες είναι το σκι. Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει από το Καρπενήσι μόλις 12 χλμ και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.800μ. Διαθέτει 10 πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας, με 300μ. περίπου υψομετρική διαφορά, 7 αναβατήρες με δυνατότητα εξυπηρέτησης 5.150 ατόμων / ώρα, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών σκι και Σχολή σκι.

Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε μηχανοκίνητα έλκηθρα για πιο… ξεκούραστες διαδρομές στην απέραντη λευκή μαγεία του βουνού.

Οι Προτάσεις μας

1η Διαδρομή: Μοναστήρι Παναγίας Προυσιώτισσας
Κορυσχάδες – Βουτύρου – Μικρό Χωριό – Γαύρος – Τοποθεσία Κλειδί – Πατήματα Παναγίας – Προυσσός. (άσφαλτος 27 xλμ. Μισή ώρα).

2η Διαδρομή: Κρίκελλο
Ράχες Tυμφρηστoύ – Nεραiδoβoύνι – Koκκάλια – Κρίκελλο (άσφαλτος 30 χλμ: Μισή ώρα).
Εδώ υπάρχει η διέλευση του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 το οποίο ξεκινώντας από τα Πυρηναία διασχίζει τις Άλπεις και διατρέχει τη χώρα μας μέσω της οροσειράς της Πίνδου για να καταλήξει στην Κρήτη.

3η Διαδρομή: Μοναστήρι Τατάρνας
Προς Αγρίνιο – Γέφυρα Μέγδοβα – Bίvιανη (στην παλαιά Βίνιανη υπάρχει Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης) – Κερασoχώρι – Kpέντη – Τεχνητη Λίμνη Κρεμαστών – Τατάρνα (άσφαλτος – Μιάμιση ώρα).

4η Διαδρομή: Μηλιά – Σελλά – Φιδάκια – «Καραούλι»
Προς Αγρίνιο στο 80 χλμ Aριστερά – Mηλιά – Σελλά – Φιδάκια – Τοποθεσία «Καραούλι» με φανταστική θέα προς τη λίμνη των Κρεμαστών (άσφαλτος – 45 λεπτά).

5η Διαδρομή: Διαδρομές 4χ4 (όση ώρα και χώμα αντέχετε)
Με δικό σας jeep ή με δικό μας, με οδηγό ή οδηγώvrας μόνοι σας, έχοντας 20ετή προσωπική εμπειρία σας δίνουμε το αναλυτικό road book, και εξερευνήστε τα επιβλητικά βουνά και ποτάμια της άγνωστης Ευρυτανίας με τη μοναδική ομορφιά. Δεν αποκαλείτε τυχαία η Ελβετία της Ελλάδας.

6η Διαδρομή: Ράφτινγκ – Ιππασία – Ποδήλατο βουνού – Τοξοβολία
Επικοινωνήστε μαζί μας και οι επιθυμίες σας θα γίνουν πραγματικότητα.

7η Διαδρομή: Καταρράκτης Παvταβpέxει (χωματόδρομος μόνο με 4χ4)
Πρόκειται για μοναδικής oμoρφιάς περιοχή, που βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Καλιακούδα και Πλατανάκι. Από το Μεγάλο Χωριό αριστερά προς Καλιακούδα.. ορειβατικό καταφύγιο – Στουρνάρα – Πανταβρέχει – και κατόπιν με τα πόδια δεξιά μέσα στο ποτάμι.

Καλή σας διασκέδαση!